בניית חנות וירטואלית – משימה בלתי אפשרית
אחרי שעמלתי רבות להקים חנות למכירת רהיטים לבית, היה לי ברור שהשלב הבא יהיה בניית חנות וירטואלית. מאז ומתמיד רציתי שתהיה לי חנות משלי שבה אמכור כל מיני יצירות שאני מכינה לבית. בין אם מדובר בשולחן לסלון, מחזיק לעיתונים, כלי לנשיאת בקבוקי יין, או אפילו מנורה עומדת. רציתי שיהיה מקום אחד שיהיה המקדש שלי ובו אוכל למכור את כל מה שאני מכינה. מצאתי לופט מגניב בדרום תל אביב, איפה שהאווירה והרוח הן המוזה של יצירה ועשייה. עיצבתי את הלופט כמו סטודיו וכל רהיט שעיצבתי קיבל מקום מיוחד בו הוצב על מנת שהמיקום ימקסם את החשיפה לרהיט ויציג אותו באור הכי טוב שאפשר.
עם זאת, היה לי ברור שמעבר לחנות הנפלאה שיצרתי בלופט אני חייבת להשקיע גם בבניית חנות וירטואלית. הרעיון שעומד מאחורי בניית חנות וירטואלית הוא שאוכל לחשוף את היצירות שלי בכל העולם ולא רק בכפוף למי שמגיע לחנות. היה לי ברור שמדובר השקעה כספית נוספת: הרי על מנת שאנשים יוכלו לרכוש את היצירות שלי דרך האתר נדרש תיעוד של כל יצירה ממספר זוויות, תיאור היצירה, תמחור הולם (בתוספת עלות המשלוח והפרסום באינטרנט). כמו כן יש את העלויות של תחזוק האתר והשיווק שלו משום שאתר ללא שיווק ברשתות החברתיות והמקצועיות השונות הוא כמו אתר שלא קיים. התייעצתי עם חברים מהתחום מה סך העלויות הנוסף שבניית חנות וירטואלית תוסיף והחלטתי ללכת על זה.
יצרתי קשר עם חברה שמתעסקת בבניית חנות וירטואלית והתקשרתי איתם בחוזה כך שתוך שבועיים האתר שלי יעמוד על הרגליים ואוכל להתחיל לקיים דרכו מכירות. לא האמנתי כמה ביקוש יהיה למוצרים דרך האתר. לא היה ניתן להשוות: המכירות דרך האתר היו יותר מכפול מהמכירות שהיו דרך החנות בפועל. בסופו של דבר החזקתי שני צוותים: כאלו אשר עובדים בחנות ומוכרים ללקוחות שמגיעים פיזית לבקר וכאלה שפונים לאתר שבנתה עבורי החברה המתמחה בבניית חנות וירטואלית. באופן זה אני חולשת על שני התחומים: גם הפיזי וגם הוירטואלי.