אכזיב – טיול לשבת באחד המקומות היפים והפחות ידועים בארץ.
הישוב התנכי אכזיב, השוכן על שפת הים הוא הפנינה הנסתרת של הגליל המערבי. מעט ישראלים מכירים את אחד החופים היפים של מדינת ישראל ועושים את דרכם לאכזיב. באכזיב שתי שמורות טבע נדירות ביופיין. והוא הוכתר על ידי מאוד מבקרים כחוף היפה ביותר במדינת ישראל.
הערך הלימודי והמשמעות היהודית העמוקה של המקום התחילה בתקופת התנך
העיר אכזיב התנכית מוזכרת בספר יהושע
אכזיב הוא לא רק מקום מהמם אלא עם ערך יהודי תנכי עתיק יומין ועם משמעות עמוקה שילדים יכולים להחכים ממנה. "וְשָׁב הַגְּבוּל הָרָמָה, וְעַד עִיר מִבְצַר צֹר, וְשָׁב הַגְּבוּל חֹסָה, וְהָיוּ תֹצְאֹתָיו הַיָּמָּה מֵחֶבֶל אַכְזִיבָה". גם בספר שופטים מוזכרת העיר. בעיר אכזיב היה שוכן נמל והיא מוגדרת כעיר נמל תנכית.
באתר הארכאולוגי אכזיב נערכו חפירות בהשתתפות אגף העתיקות ואוניברסיטת רומא. החפירות חשפו מצודה מתקופת הצלבנים, ביצורי ערים בתי קברות ועוד ממצאים אשר מעידים כי אכזיב הייתה עיר מסחר מרכזית בתקופת הברזל והמשנה.
בליל הגשרים המפורסם בשנת 43' יצאו כח של חבלנים מהפלמ"ח לפוצץ שתי גשרים שהיו באזור אכזיב, הכח נתקל בכח נוטרים ערבי שפתח לעברם באש, למרות ההתנגדות כח הפלמ"ח המשיך במשימה ובזמן סידור חומרי הנפץ נשמע פיצוץ אדיר. לאחר מכן התברר שבשעת הסידור ולפני שסיימו 400 הק"ג של חומר הנפץ התפוצץ לפני הזמן כנראה מכדור טועה של כח הנוטרים. 13 החבלנים נהרגו בפיצוץ ושאר הכח התפזר לבתים מחשש להיתפסות על ידי הבריטים.
במצור הרכס גרים משפחות רבות של שפני סלע ועוד בעלי חיים המצויים בסכנת הכחדה. בחודשי הקיץ נקבות צבי הים מטילות את הביצים בחופים החוליים. צבי ים אלה הם מזן גדול מאוד ויכולים להגיע גם עד 100 ק"ג. בעבר נקבות הים היו נצפות בחופי אכזיב אך ציד אכזרי ולקיחת הביצים צמצמו את התופעה, צבי הים נפגעים גם מלכלוכים במים כמו פלסטיק וניילון.
במים העמוקים יותר נצפים גם דולפינים, במים הרדודים ישנם אלמוגים ושוניות קטנות עם מגוון רחב של דגים. אכזיב הוא אחד החופים העשירים בארץ מבחינת היצורים החיים בו.